EN | TR

Bölüm Başkanı Mesajı

                                                                                    Sevgili öğrenciler,

     Sağlık hizmetlerine duyulan ihtiyacın ertelenemez nitelikte oluşuna ek olarak, bilgiye erişimin yaygınlaşmasının da etkisiyle, sağlık hizmetlerine olan talep de artış göstermektedir. Günümüzde teknolojinin, sağlık hizmetlerinin doğasına yaptığı yadsınamaz etki sayesinde artık sağlık hizmeti sunumundaki geleneksel paradigma da dönüşmeye başlamıştır. Bu geri döndürülemez dönüşüm sayesinde sağlık hizmetleri artık daha şeffaf, ulaşılabilir, çıktıları sorgulanabilir ve rekabetçi bir yapıya kavuşmuştur. Bu dönüşümden sağlık hizmetinin kendisi kadar o hizmetin etkin bir şekilde sunulmasını sağlama iddiasındaki yönetim faaliyetleri de etkilenmektedir. Bu dönüşüm sürecinde en temel insan hakkı olan kaliteli ve ulaşılabilir sağlık hizmetinin sağlanması en önemli yönetsel becerilerin başında gelmektedir. Bir bilim dalı olarak sağlık yönetimi disiplini, birçok bilim dalıyla kurduğu interdisipliner ve multidisipliner ilişki sayesinde bu dönüşümü anlama, tanımlama, analiz etme ve dönüşüme yön verme iddiasında olmalıdır. Bu iddiaya omuz verecek olanlar da iyi yetişmiş sağlık yöneticileridir.

     Tarsus Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü işte bu vizyonla kapılarını siz genç meslektaş adaylarına açıyor.
Tek tip doğrunun olmadığı, bununla birlikte hataya da yer olmayan sağlık sisteminin yönetimi alanında iyi yetişmiş bireylerle olacaktır. Sizler alanınızda yaşanan güncel gelişmeleri eleştirel bir bakış açısıyla inceleyecek, bunlarla ilgili yorum yapacak ve sağlık yönetimi alanında ortak bir akla ulaşmak için hep birlikte çalışacaksınız. Bizler de alanında yetkin akademisyenler ile size her zaman özgür düşünebileceğiniz, düşündüklerinizi uygulamaya geçirebileceğiniz alanlar yaratmaya çalışarak sizlerin her zaman yanında olacağız. “Bulunduğun yerin en iyisi ol” mantığından hareketle, bulunduğunuz iş ortamlarında kendine ve bilgisine güvenerek ön plana çıkan bireyler olmanız için elimizden en iyisini yapacağız.

     Hakkaniyet, liyakat ve özgürlük prensiplerini çantamıza koyarak, birlik içinde yürüyebileceğimiz nice başarılara…




Doç. Dr. Şükrü Anıl TOYGAR
Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı